top of page
  • Writer's pictureGerania Wines

Εκδήλωση για τον εορτασμό 100 χρόνων του οινοποιείου μας!




Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιου Στύλιου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 η μεγάλη γιορτή του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων - Gerania Wines με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της λειτουργίας του Οινοποιείου.

Ο Πρόεδρος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων κ. Παναγιώτης Παπαπαύλος, όπως και ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Μανωλόπουλος, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού τόσο τους επίσημους προσκεκλημένους, όσο και πολλούς συμπολίτες που συμμετείχαν στην γιορτή για τα 100 χρόνια παραγωγικής πορείας στο χώρο του κρασιού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Γραμματέας της Βουλής – Βουλευτής κ. Λιάκος Ευάγγελος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Σταμάτης Πουλής, ο π. Υφυπουργός Ανάπτυξης – Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος, ο υπεύθυνος Γραμματείας Αγροτικών Φορεών της Ν.Δ. κ. Καρασαρίνης Ανδρέας, το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο κ. Γιάννης Μπράχος (εκπρόσωπος του Βουλευτή Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Τσίπρα), το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικού του Κ.Κ.Ε. κ. Μπαμπης Θεοδώρου και πλήθος δημοτικών συμβούλων του δήμου Μεγαρέων.

Από το Συνεταιριστικό Κίνημα των Αμπελουργών, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ-Κεοσοε Αμπελοοινικά κ. Χρήστος Μάρκου και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

Για την ιστορία του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων αλλά και για την υλοποίηση της ιδέας της ίδρυσης του Οινοποιείου μίλησε ο πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Παπαπαύλος, ενώ τους μελλοντικούς στόχους του Συνεταιρισμού ανέλυσε ο Διευθυντής του – Οινολόγος κ. Παναγιώτης Μανωλόπουλος. Ευχές για την συνέχεια της δημιουργικής πορείας του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων απέστειλαν μέσω των σύντομων τοποθετήσεων οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ενώ τον κύκλο των τοποθετήσεων έκλεισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στύλιος, στέλνοντας μήνυμα ιδιαίτερα προς τους νέους να ασχοληθούν με την αμπελουργία.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όλων κατά την διάρκεια της απονομής των αναμνηστικών πλακετών. Με απόφαση του Δ.Σ. τιμήθηκαν πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων κ. Παναγιώτης Παπαπαύλος για την πολυετή προσφορά του στον Συνεταιρισμό, ο κ. Σπύρος Μπεναρδής ως ένας εκ των παλαιότερων αμπελουργών στα Μέγαρα, ενώ ο κ. Γιώργος Μπεναρδής που είναι το νεότερο μέλος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού, τιμήθηκε ως νέος αμπελουργός, μια βράβευση με ιδιαίτερη σημασία.

Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη γιορτή του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας κ.κ. Τάσο Πανταζή και Σωτήρη Καστάνη για την αρωγή τους στο στήσιμο της επετειακής εκδήλωσης, τον Αντώνη Υψηλάντη για την παρουσίαση, τον ΣΕΦ Γιώργο Σαμούρη για τα απολαυστικά εδέσματα που δημιούργησε για τους επισκέπτες μας, το ανθοπωλείο The Flower Lab για τον υπέροχο στολισμό, τους μουσικούς, την Χορογράφο κα Κέλλυ Δρίτσα, τον Χοροδιδάσκαλο κ. Γιώργο Βαρελά, τον κ. Μιλτιάδη Κατρακούλη, αλλά και τα μέλη του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης Αλκάθους & Καρία που έδωσαν ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση και όλους όσους συντέλεσαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση! #geraniawines #megara #winery

















bottom of page